CaribbeanIslands.com

Luxury Travels
Home 5 Karibiska öar 5 Mindre Antillerna 5 Lee-vindsöarna 5 Saint Kitts och Nevis

Saint Kitts and Nevis, Caribbean

Beläget mellan Puerto Rico och Trinidad och Tobago, erbjuder öarna St. Kitts och Nevis en övertygande blandning av västindiska, franska och engelska influenser. Många forntida brittiska fort finns i landskapet, så historieintresserade kommer säkerligen att ha en fältdag. Öarna bildar ungefär formen av en baseboll och ett slagträ, och kanalen mellan dem är känd som The Narrows. Med sina 1 156 meter är Mount Liamuiga den högsta punkten här, och det är väl värt det att vandra till toppen för att njuta av de fantastiska vyerna. Från natursköna järnvägsturer till underbart avskilda, lugna stränder, det är lätt att förstå varför St. Kitts och Nevis är ett så populärt resmål.

 • Huvudstaden – Basseterre
 • Språk – engelska

Basseterre, huvudstaden Saint Kitts och Nevis

Basseterre är den charmiga huvudstad staden St. Kitts och Nevis, en karibisk ö-nation som perfekt kombinerar en rik historia med vita och svarta sandstränder, grönskande berg, varma vatten och en ren semester-vibe. Mycket gångbar huvudstaden är fylld med intressanta butiker, välskötta koloniala hem, eklektisk konstgallerier och palmkantade innergårdar, vilket gör det ett härligt stopp på öarna.

Hjärtat av staden är Independence Square, byggdes 1790. Ursprungligen användes för mötena och slav auktioner, torget är nu en symbol för öarnas självständigt från Storbritannien och är en livlig samlingsplats för lokala familjer. Många parader och fester hålls det i skuggan av palmerna och de omgivande 18th-talet georgianska byggnaderna är ett fantastiskt exempel på lokala arkitekturen.

Basseterre har en fascinerande historia och berättelsen om kapital levandegörs på Nationalmuseum. Inrymt i sena 19-talet gamla Treasury, museet öppnade sina dörrar år 2002 och har expanderat sedan dess. Den skiftande utställningar fokus på kulturarv och historia av St. Kitts och Nevis, promenader besökare genom epoker av slaveri, sockerproduktion, uppror och slutligen självständighet.

Den närliggande St. Georges anglikanska kyrkan är stadens största religiösa institution. Ursprungligen byggdes av Franska jesuiter för att hedra Jungfru Maria 1670, förstördes kyrkan av engelska soldater 1706. Fyra år senare, var det ombyggd som St. Georges kyrka och övertas av anglikaner på 1720-talet. En orkan och jordbävnings tog senare sin tribut på byggnaden, vilket leder till fler rekonstruktioner. Kyrkan som står idag var byggd 1844, då till stor del förstörd i stadsbranden som härjade staden 1867. Kyrkan restaurerades tjugo år senare bara för att skadas igen av ännu en orkan i 1989. Motståndskraftiga och stilig byggnaden överlever i dag, och men det är fortfarande under renovering, besökarna är välkomna.

Andra tecken på öarnas koloniala förflutna är närvarande i hela staden, men den tydligaste symbolen för brittiska inflytande är cirkus, en rondell som modellerad efter Londons egna Piccadilly Circus. Restauranger och lyxiga affärer omger cirkeln, som slingrar sig runt en braskande grön brons klocktornet.

Den moderna delen av landet kan utforskas på Port Zante, en växande pir och marina som välkomnar besökare med imponerande stenvalv och kolumner som ger vika för gångvägar, trädgårdar, fontäner, butiker, gallerier, kasinon och restauranger. Utbudet är utmärkt, och hamnen är en av de bästa ställena att njuta av en traditionell karibisk fest.

Basseterre omges av tropiska paradis och många snorkling och dykning turer avgår från stadens hamn dagligen. Det klara turkosa vattnen strax utanför kusten är hem för en fantastisk samling av marint liv, inklusive levande korall kolonier, snapper, angelfish, octopi, hummer, havssköldpaddor och andra fantastiska varelser. Andra spännande vatten äventyr är lätt att söka i huvudstaden, inklusive segling, katamaran kryssningar, fiske, Vindsurfing, kajakpaddling och kiteboarding.

När stjärnorna kommer över Karibien, huvud till Frigate Bay området där nattlivet är levande, de Rom drinkarna är billiga och pulserande beats av calypso musik sluta inte förrän solen går upp. Bonfire grillar är vanliga på stränderna, serverar hummer, ryktade conch och andra lokala delikatesser, men staden har också ett brett utbud av internationella restauranger.

Basseterre Plats

Basseterre ligger på den sydvästra kusten av Saint Kitts Island och vetter mot Karibiska havet.

Befolkningen i Basseterre är ungefärligt 16.000.

Basseterre språk

St Kitts och Nevis officiella språk är engelska men dialekten är svårt att förstå för många engelsktalande.

Basseterre dominerande Religion

 • 50% anglikanska
 • 25% romersk-katolska
 • 25% andra

Befolkningen inom den “andra kategorin” består huvudsakligen av andra protestanter.

Basseterre valuta

Östra Karibien dollarn är den officiella valutan i St Kitts och Nevis.

Basseterre klimat

Basseterre upplevelser stadig nederbörd hela året samt konsekvent varma temperaturer.

Basseterre främsta sevärdheter

 • Lera Villa Plantation House och trädgårdar
 • National Museum
 • Independence Square

Andra attraktioner i Basseterre

 • Co-Cathedral obefläckade avlelsen
 • St Georges anglikanska kyrkan
 • Fort Thomas
 • Queen Victoria staty