CaribbeanIslands.com

Luxury Travels

Cayman Islands

Med dess underbara korallrev och skimrande, klart, turkost vatten, har Caymanöarna länge varit en populär lekplats för resenärer. Öarna är särskilt populära bland dykare och utmärkt dykning och snorkling platser överflöd. Detta UK utomeuropeiskt territorium har en befolkning på cirka 55,500 personer. Dess huvudstad är George Town, som ligger på Grand Cayman, den största ön. Cayman Island dollarn är den officiella valutan, men amerikanska pengar är allmänt accepterat. Engelska är det dominerande språket, men många talar här lokala kreolska dialekter.

Utöver Grand Cayman utgöras Caymanöarna av Little Cayman och Cayman Brac, vilket är där du hittar The Bluff. Den högsta punkten i Caymanöarna, Bluff rusar upp till 141 fötter. Det kanske inte låter mycket lång, men det sticker ut en hel del på grund av den överväldigande platt terrängen av landet.
De flesta människor som flyger in i Caymanöarna anländer Owens Roberts International Airport i George Town. De scatter sedan över de tre största öarna att njuta av en mängd spännande attraktioner. Seven Mile Beach är inte att missa, och Queen Elizabeth II botaniska Park är en annan populär plats. Om du besöker, glöm inte att kolla in Båtsmans Beach, som ståtar med en fantastisk sköldpaddsfarm.

Köket i Caymans domineras av conch, fisk och sköldpadda. Eftersom orkansäsongen löper från juni till November, är det generellt bäst att besöka mellan December och maj. De flesta hotellen här ligger på Grand Cayman, så det är en bra utgångspunkt för andra attraktioner runt öarna.

  • Huvudstaden – George Town
  • Språk – engelska och spanska

George Town, Caymanöarna huvudstad

När de flesta människor bild Caymanöarna, föreställer de vita sandstränder, glittrande gallerior och rika människor från hela världen diskret leker med sina rikedomar medan du smuttar på cocktails. Som beskriver livet i George Town, huvudstaden. Där cockerels Välkommen dagen av galande i gryningen, en karibisk charm förtrollar och improviserade partierna får utbrott på alla timmar på stränderna. George Town ligger på ön av Grand Cayman, den perfekta blandningen av Caribbean paradise med en mängd aktiviteter, restauranger och shopping.

Cayman Islands video av Cayman Islands Department of Tourism

YouTube player

Caymanöarna video gjord av en turist

YouTube player

Smith’s Barcadere

YouTube player

Smith’s Barcadere är en sandy vik är en populär plats för snorkling och har picknickbord, duschar och toaletter. Det ligger på gatan Church St, George Town, Islas Caimán
Latitud: 19.276633 | Längd: -81.393177

De kulturella och naturliga historierna om Caymanöarna komma till liv på Nationalmuseum. Ligger i byggnadens gamla domstolar, är museet öppen för besökare varje dag med den ceremoniella blåser en conch shell. Insidan, allt från Catboats och mynt till frimärken, fantastisk uppstoppade fåglar och traditionella kläder ge besökarna en bra introduktion till den rika historien av det Caymanian folket.

Livet var mycket olika i öarna under 1700-talet, och besökare kan dela upplevelsen av de tidiga bosättarna på Mission House. Den nationella historiska platsen innehåller en två våningar hem byggt i traditionell Caymanian stil. En gång hem för missionärer, familjer och lärare som växte presbyterianska ministeriet i Bodden stad, den ursprungliga huvudstaden, byggnaden tar besökaren tillbaka till en tidigare tidpunkt när återskapades öarnas historia. Äkta artefakter fyller bad, äta, leva och sovrum, varav många ägdes av familjen Watler som kallas platsen som är hem för mer än sju decennier. En känsla av familj är uppenbart i varje rum, och besökare förstår många utmaningar i missionären liv medan de vandrar i hallarna.

Den omgivande trädgården är också värt utforskning. Tät epifyter eller “air växter,” växa i snår, fem arter av ananasväxter trivs i trädgården och dammen spelar värd för en mängd sjöfåglar, fåglar och sötvatten sköldpaddor.

Bara 40 minuters bilresa från George Town är drottning Elizabeth II Botaniska parken. Världsklass parken är rikligt med grönskande växter växer i tema trädgård. Bomull-godis-rosa stuga sitter i Heritage trädgården, omgiven av vit sand, fruktträd, medicinalväxter, traditionella grödor och ett separat cook rum. Promenader genom stigar, få besökare en känsla av livet på öarna under tidigt 1900-tal.

Medan slingrande Floral färg trädgårdarna, förbi besökare en regnbåge av blommor arrangerade av nyans. Ljusa rosa ge vika för levande röda, eldiga apelsiner, soliga gula, serene vita och svala nyanser av blått, lila och lavendel. I mitten av det lysande överflödet är ett lusthus som omges av en lugna näckrosdamm.

Fly det liv och rörelse av George Town genom att ta en taxi till Seven Mile Beach, som ett av världens “ultimata stränderna” av reseexperter. Sträckan av vit sand är en av anledningarna till varför Caymanöarna firas som symbolen för en island escape och en främsta karibiska destination. Besökare från hela världen flockas till stranden för att utforska klart vatten och coral sands. Promenera förbi hotell, villor, resorts, strandbarer och butiker som kantar sanden, jobba på solbrännan under den varma solen, koppla av och titta på vågorna rulla in, eller ta en mer äventyrliga väg genom dykning, snorkling och segling i det kristallklara vattnen.

Cayman Turtle gården ligger inte långt från stranden. En av de mest spännande sevärdheterna i hela Karibien, gården tillåter besökare att interagera med och observera inhemsk flora och fauna, inklusive hajar, ål, fåglar och över 10.000 gröna havssköldpaddor.

George Town geografisk plats

George Town ligger på den västra stranden Grand Cayman, Caymanöarna största ö.

George Town är den största staden på Caymanöarna med en befolkning på cirka 31.000.

George Town språk

Engelska är det officiella språket i Caymanöarna och talas av majoriteten av befolkningen. Spanska talas i litet antal.

George Town dominerande Religion

  • 68% protestanter
  • 13% romersk-katolska
  • 10% andra
  • 6% ingen
  • 3% ospecificerad

De flesta anläggningar och portar är stängda på söndag eftersom folket i Caymanöarna är mycket religiös.

George Town valuta

Caymanöarna dollarn är den officiella valutan i Caymanöarna.

George Town klimat

Det är genomgående varmt hela året i George Town med små variationer. Sommaren upplevelser vanligtvis de mest regnen.