CaribbeanIslands.com

Luxury Travels

Antigua & Barbuda

Med sitt läge utanför kusten av Sydamerika och öst-sydöst av Puerto Rico är Antigua och Barbuda en omåttligt populära turistmål. Engelska är huvudsakligen talas här, och den officiella valutan är Östkaribisk dollar. Majoriteten av de turistattraktioner, inklusive den finaste lyxiga resorts, ligger på den ön Antigua. Det är där du hittar huvudstaden St John’s, samt den huvudsakliga flygplatsen: V.C. Bird internationell flygplats. Regattor hålls här varje år och är väl värt att kolla. Fiske är också en mycket populär aktivitet. Om du besöker, se till att prova några av de lokala rätter, inklusive fungie, som är ungefär som polenta och pepperpot, en kryddig fläskgryta. Som med så många andra karibiska nationer, produceras Rom här i överflöd.

Video om ön Antigua

Njut av den här videon om ön Antigua i Karibien. Det är en intressant reseguide som förklaras av Expedia …

YouTube player

Saint John’s, huvudstaden Antigua och Barbuda

Saint John’s stiger över Antigua’s harbor, välkomnar besökare till ön med platsen för ljust målade 19-talet bostäder utspridda över de böljande sluttningarna. Huvudstaden grundades tidigt 1700-tal, och är nu hem till över en tredjedel av öns befolkning och en favorit kryssningsdestination fartyget.

Stadens silhuett domineras av St. John’s Cathedral, vars suggestiva vit barocka torn räckvidd mot de ofta molnfri blå himmel. Ursprungligen uppfördes 1845, förstördes katedralen till stor del av jordbävningar i både 1683 och 1745. Nu i sin tredje inkarnation, den anglikanska kyrkan är en av öns mest imponerande landmärke, och tornen ger fantastisk panoramautsikt över staden och havet.

Historien om öarna blir levande på charmiga Museum av Antigua och Barbuda. Den fascinerande samlingen innehåller en rad artefakter, inklusive modeller av sockerplantager, bat cricket stor Viv Richards och en naturlig storlek rekreation av en Arawak bostad.

Engelska hamnen är öns graciösa historiska distrikt, som spänner över en stor del av Nelson’s Dockyard National Park. Världens enda georgiska dockyard, området har totalrenoverats under de senaste åren och erbjuder nu ett antal intressanta platser. En av de mest intressanta är den Clarence House, konstruerade för kung William IV. Också är värt ett besök Dow’s Hill tolkning Center, där multimediapresentationer berätta om Antigua från bosättningen till självständighet. Fin utsikt över hamnen kan också avnjutas från centrets observationsdäck.

Shirley Heights kan besökare utforska en rad militära byggnader och pistolen emplacements medan du njuter av hänförande utsikt över engelska hamnen. Den närliggande kyrkogården är också värt ett besök, och dess mittpunkten är en obelisk som byggdes till minne av soldaterna i det 54: e regementet. Besök området på en söndag eftermiddag att smutta på rom punch, fest på grill och dans till de tropiska stammarna av reggae musik och stålfat band.

Det är aldrig brist på saker att göra i och runt St. John’s. Kapital ger besökarna gott om möjligheter för äventyr, både på land och i vatten. Segling har varit en viktig del av öns kultur i hundratals år, och besökare kan hyra båtar av alla slag på kusten. Offshore vattnen är fyllda med vrak att utforska och goda möjligheter för hylla dykning och Dutchman’s Bay erbjuder några av världens bästa förutsättningar för vindsurfing.

Den lugna fiskebyn byn av Seatons är inte långt från huvudstaden, och besökare ombord från byn till North ljudets mangrove-fodrade öarna. Pittoreska resan slutar vid pråm reef, där södra stingrockor finns i överflöd i det kristallklara vattnen. Besökare är välkomna att spela med, mata och klappa de tama varelserna, och de fantastiska djur förvåna ofta med sin vänlighet. Det oförglömligt minnet görs ännu bättre tack vare den orörda korallrev och oslagbar natur.

På land, kan besökare vandra genom öns många stigar, plats över 170 arter av fåglar, golf på två världsklass kurser, rida hästar från flera stall och rida skotrar genom St. John’s med vinden i sitt hår.

Karta över Antigua och Barbuda

Antigua är ön där Saint John ligger, huvudstaden i Antigua och Barbuda. Det är också den mest besökta ön

Barbuda

Barbuda ligger norr om ön Antigua. De främsta sevärdheter är:

  • 11 mil stranden, en vit lång sandstrand
  • den Frigate Bird Sanctuary ligger i Codrington lagunen,
  • Highland huset
  • Indiska grottan

Vi rekommenderar att titta på rapporten under besöket till Barbuda av den “RAN segling”, ett par unga seglare…

YouTube player